Uitrusten en genieten in Drenthe in onze vakantiewoning “Zenderzicht” in Hoogersmilde.

Welkom op de website van onze vakantiewoning “Zenderzicht”. Met deze website willen wij u laten zien wat onze vakantiewoning voor mindervaliden in Drenthe u te bieden heeft. Wij doen onze uiterste best om u een prettige vakantie in onze vakantiewoning te bezorgen.

Wij bieden u een gezellig, schoon en complete vakantiewoning voor max. 8 personen. Bij aankomst zijn de bedden opgemaakt. U vindt op deze website een globaal overzicht van de omgeving en activiteiten rond de vakantiewoning.

Onze ruime vakantiewoning is gelegen in het rustige Hoogersmilde. En zeer geschikt voor gezinnen, senioren en mindervalide die kiezen voor een vakantie in Drenthe. Hoogersmilde is een dorpje gelegen aan beide zijden van de Drentsche Hoofdvaart, ten zuidwesten van Assen. Een dorp wat het hele jaar door erg trekt door natuurliefhebbers.

Vanuit de woning kijkt u uit op de Drentsehoofdvaart welke zomers veel gezelligheid met zich mee brengt door langsvarende boten. Verder is het vaarwater ook zeer geschikt is voor vis liefhebbers.

Het op 1km nabij gelegen Nationaal Park Drents-Friese Wold wordt het hele jaar door bezocht en is een trekpleister voor de natuurliefhebbers. Het in 2000 aangewezen Nationaal park is ruim 6000 hectare groot en bestaat uit bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden en is hiermee een ideaal gebied voor fiets en of wandel of visvakanties.

Hoogersmilde is herkenbaar aan haar 296 meter hoge TV toren. Helaas is 15 Juli 2011 een brand ontstaan op 180 meter hoogte. Daardoor is een deel van de toren ingestort, en het deel wat blijven staan is is flink beschadigd. Men is nu met man en macht bezig om alle ravage op te ruimen om zo snel mogelijk de toren te kunnen herstellen.

Je kan misschien ook genieten van: